Kijkje in de keuken bij Veilig Thuis een succes.

Tijdens de Week tegen de kindermishandeling heeft Veilig Thuis Gelderland-Midden, haar deuren opengezet voor professionals om een ‘kijkje in de keuken’ te nemen. Op donderdag 23 november konden de deelnemers kennismaken met het werk en de werkplekken van Veilig Thuis. Ook werd uitgebreid gesproken met medewerkers van Veilig Thuis.

Vol betrokkenheid en passie werd over het werk verteld. Het werk dat bestaat uit luisteren en vragen stellen zodat duidelijk is wat er aan de hand is. Dan geven wij een advies en bespreken met de melder de vervolgstappen. Aan de orde kwam het uitvoeren van een tijdelijk huisverbod (THV). Besproken werd wat een vertrouwensarts doet. Hoe een regioteam een onderzoek uitvoert of politiemelding aanneemt.  Ook volgden de deelnemers een risicotaxatie van de werkbegeleider.

Aan de hand van een praktijkcasus en de vragen van de deelnemers werd het werk van Veilig Thuis voor iedereen levendig geschetst.

Positieve reacties

Veilig Thuis kreeg zeer positieve feedback van de deelnemers. Een aanwezige aandachtsfunctionaris in de kinderopvang vertelde: “Ik heb heel wat trainingen en bijscholingen gehad, daarin veel gehoord over VT maar er gaat een wereld voor mij open. Wat houden jullie je met veel bezig, wat een deskundigheid op veel terreinen en wat een zorgvuldigheid in de afwegingen en besluiten. Heel bijzonder.”

kijkje keuken