Webinar Ouderenmishandeling en de rol van Veilig Thuis

De lokale alliantie “veilig ouder worden” Arnhem organiseert op dinsdag 1 februari een informatiebijeenkomst over ouderenmishandeling voor professionals in de regio Arnhem. Werk jij als professional in de regio Arnhem en wil je erbij zijn? Meld je dan aan.

Wist je dat 1 op de 20 ouderen slachtoffer wordt van ouderenmishandeling? Naast fysiek geweld komen financieel misbruik, verwaarlozing en verbaal geweld voor. Financieel misbruik komt het meeste voor. 

Als professionals in de Arnhemse regio werken we samen om deze vormen van misbruik tegen te gaan. 

De lokale alliantie “veilig ouder worden” Arnhem organiseert op dinsdag 1 februari van 9.30 uur tot 10.30 uur een kosteloze informatiebijeenkomst over ouderenmishandeling voor professionals in de regio Arnhem. In dit webinar gaan we in op de aard, omvang en oorzaken van ouderenmishandeling. Grete Houwen van Veilig Thuis Gelderland-Midden licht de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling toe. Ze vertelt over de rol van Veilig Thuis bij (vermoedens van) ouderenmishandeling. We bespreken aan de hand van een casus een adviesgesprek met Veilig Thuis. Kortom, een webinar waarin theorie en praktijk elkaar ontmoeten! 
 
Werk jij als professional in de regio Arnhem en wil je erbij zijn? Meld je dan zo snel mogelijk - maar uiterlijk vrijdag 28 januari - aan via preventie@moviera.nl o.v.v. 'webinar ouderenmishandeling 1 februari'. Je ontvangt dan van ons een link naar de bijeenkomst.